Változások a Magyar Bocuse D’Or Akadémiában

Április 29-én tartotta a Magyar Bocuse D’Or Akadémia a rendes éves közgyűlését. Az Akadémia rendkívül sikeres időszakot tudhat maga mögött, Széll Tamás séf és a csapat a 10. helyet szerezte meg a világ leghíresebb szakácsversenyén, a Bocuse D’Or-on.
A Magyar Bocuse D’Or Akadémia éves rendes közgyűlésén Bíró Lajos az akadémia elnöke, a Bock Bisztró korporatív séfje, beszámolt a szervezet elmúlt időszaki tevékenységéről és értékelte az elvégzett munkát. A 2009-ben alakult szervezet életében nagy sikert hozott a 2012. év és az idei év eleje. Széll Tamás chef és csapata a Brüsszelben rendezett európai selejtezőből a 9. helyen jutott be a világ legjobb séfjeit felvonultató döntőbe, s a Lyonban tartott megmérettetésen a 10.helyen végzett. Magyar versenyző először került be a világ elitjébe, s újonc még soha nem végzett ilyen előkelő helyen. A csapat tagjai Széll tamás mellett, Hamvas Zoltán: coach és Garai Ádám commis és Bíró Lajos csapatkapitány, aki a szokásoknak megfelelően a zsűriben foglalt helyet.

A beszámolót követően Bíró Lajos a szervezet elnöke bejelentette lemondását. Ennek okaként alapvetően a megnövekedett terhelésében jelölte meg; a Bock Bisztró tavaly ősszel megnyitotta második saját üzemeltetésű éttermét, bővül a franchise rendszerben működő Bock Bisztró Koppenhága, s a közeli jövőben újabb franchise üzlet nyílik Magyarországon. Bíró Lajos 2011 óta volt az Akadémia elnöke, megválasztásakor eleve 2 évre vállalta a megtisztelő feladatot. Széll Tamás 95%-os eséllyel úgy ítélte meg, hogy a következő néhány évben nem száll versenybe a magyar színekben történő indulás jogáért. Az Onyx étterem séfje ezt az időszakot pihenésre és feltöltődésre szánja. Az elmúlt időszak szinte minden szabadidejét lekötötte. Ugyancsak lemondott Benoit Barbault, az Akadémia tagja és főtitkára.

A Magyar Bocuse D’Or Akadémia soron következő feladata megtalálni és felkészíteni a következő versenyre Széll Tamás utódját, ami nem ígérkezik könnyűnek, már csak a megváltozott versenyszabályok miatt sem. Ennek irányítása mostantól Hamvas Zoltánra, az Onyx étterem igazgatójára vár, aki Bíró Lajos javaslatára követi Őt az elnöki székben. Az előd magasra tette a mércét, az Ő elnökségéhez kötődik a lyoni sikeren kívül a felkészítés finanszírozási modelljének megteremtése is.

Kapcsolat:
Bíró Lajos – +36205744340
Hamvas Zoltán - +36302029002


Online asztalfoglalás